962

Børns Søvnproblemer - tjekliste

Børns søvnproblemer - Tjekliste


Hvad ville du selv sige til at det sidste du fik at vide, lige inden du faldt i søvn, var sætninger som:

 • "Ih, hvor er du dejlig"
 • "Du er elsket"
 • "Du er bare noget helt specielt"
 • "Der er rigtig mange, der kan li' dig"
 • "Du er bare det bedste" ....
 
Det er præcist det, dit barn får at vide, når disse godnathistorier taler dit barn i søvn. Derfor elsker alle børn disse CD'er/downloads/apps, der som en bivirkning styrker dit barns selvværd.
Disse "historier" virker! Så dit barn skal nok falde i søvn, men tjek også lige nedenstående:

Tjek først det fysiske

Træt pige i sengen
 
Er der luftet ud, og er temperaturen i det rum, barnet sover i, højst 21 grader.? For meget varme vil forhindre dit barn i at falde i søvn, og barnet vil måske vågne i løbet af natten eller sove uroligt. Er der nogenlunde ro - støj kan give store søvnproblemer og børn, der skal falde i søvn i støjende omgivelser, har selvfølgelig sværere ved at falde i søvn, end børn, der har rolige omgivelser.

Disse "historier der virker" er indspillet med baggrundsmusik, der kan være en mulighed for at neutralisere støjen.
Er madras og dyne i en ordentlig kvalitet? Barnet tilbringer mere end 1/3 af sit liv i sengen. Det er yderst vigtigt at prioritere det rent fysiske og noget af det første, du kan overveje, hvis dit barn ikke vil sove.

Vanerne

 
Er der en nogenlunde fast sengetid? Som håndhæves?
Fire ure tidszoner
Er svaret nej, er her et godt sted at sætte ind. F.eks. introducerer mange forældre disse CD'er/downloads til børn med søvnproblemer som f.eks.: "Nu laver vi helt om på aftenerne. Nu skal du høre en rigtig spændende historie, mens du falder i søvn. Og ved du, hvem historien handler om? Den handler om dig, og den er rigtig god"
Næste aften: "Nu er klokken 8, og så er det sengetid og godnathistorietid" osv.

Skyldes dit barns søvnproblemer, at dit barn er bange for at gå glip af noget?

Disse "historier der virker" starter med en kort afspænding efterfulgt af en historie, hvor barnet selv er hovedpersonen, og hvor dit barn hele tiden bliver rost. Det gør, at alle børn elsker disse "Godnathistorier" og forbliver optaget af hvad, der sker i historien og ikke har fokus på, hvad der i øvrigt sker i huset.
Er barnet generelt trygt og relativt ubekymret?
 
Utryg pige.
Sovende pige.
 
Det er ikke hver eneste dag året rundt, vi som forældre har lige meget overskud. Og derfor vil der også altid være dage eller hele perioder, hvor overskuddet ikke er i top. Det betyder selvfølgelig, at vi indimellem får givet vores humør og bekymringer videre til vore børn. Kunne det tænkes, at det også kan være, måske ikke hele årsagen, men en del af årsagen til, at nogle børn har søvnproblemer og ikke vil sove?

Problemer i familien

Kunne det tænkes, at skilsmisse eller truende skilsmisse kan få et barn til at ligge vågen? Kan børn ligefrem tro, at det er deres skyld at forældrene skændes eller er blevet skilt? Kan alle andre af forældrenes problemer opsnappes af børn og blive totalt misforstået i et barns fantasi? Kan et barn, der har hørt forældrene snakke om økonomi, få en total fejlforståelse af, at den er gruelig gal. Med eller uden grund?

Barnets egne problemer

Børn kan have mange former for problemer, de kan blive drillet eller ligefrem mobbet. De kan være for tykke. De kan være for urolige og dermed høste for meget skæld ud. De kan have svært ved at klare sig i skolen eller børnehaven. Og meget, meget andet. Kan det tænkes, at børn kan få søvnproblemer af alle disse grunde, og det så er derfor, de ikke vil sove?
Mørke, trolde og spøgelser.
Børns angst kan tage mange former.

Når dit barn ikke vil sove, kan det måske også skyldes angst - børns angst kommer ikke altid til udtryk, men det kan være en god ide at spørge dit barn, hvis det ikke kan eller vil sove, om hvad barnet tænker på, når det ikke kan falde i søvn.
 
Vågen dreng
Sovende dreng.

Historier der virker!

Historierne er fortalt, så nogle af historierne er godnathistorier, (hvilket gør, at mange børn ligefrem glæder sig til at komme i seng). Baggrundsmusikken og den rolige tale kombineret med en kort afspænding i starten, gør at dit barn falder i søvn stille og roligt. Til sidst i historien opfordres barnet til at falde i søvn som en del af historien.

Positive ekstravirkninger, når man løser sine børns søvnproblemer

Da barnet hele tiden bliver rost som en del af historierne, har denne form for historier den bivirkning, at jo oftere dit barn hører dem, jo mere styrkes dit barns selvværd og selvtillid. Det bevirker, at urolige børn falder til ro, børn der bliver mobbet, siger fra, bekymrede børn bliver glade, og søvnproblemer forsvinder.
Alle historierne er med blid baggrundsmusik - komponeret specielt til den enkelte CD, så musikken øger effekten.


Kundeanbefalinger

Vores lille søn har altid haft meget svært ved at falde i søvn pga. en meget livlig fantasi og kunne høre alt fra trolde under sengen til lyn og torden på en skyfri himmel.
Vi havde prøvet alt, faste rutiner, godnatsang, historie mm.
Vi besluttede os derfor for at prøve Carsten Sommerskovs CD'er for børn, som består af nogle ganske søde historier, som fangende vores søn med det samme.
Faktisk gik der lang tid før han nåede at høre slutningen på historien, da han faldt i søvn længe inden.
Vores øvrige børn er også begyndt at lytte til de CD'er, der er aldersvarende dem og vi føler det er med til at give dem en dejlig og afslappet stund før de falder i søvn.
 
De bedste hilsner
Fam. Lingren Larsen
 
Børnepsykolog Marie Elbinger Gramstrup anbefaler disse CD'er/downloads til alle børn.

Læs eventuelt også en artikel fra Politiken om hvorfor børn ikke skal sove i forældrenes seng.

per side
Nyhed: Log ind og afspil dine køb ligesom på en app.
 1. Bedst på banen. coveret

  Bedst på banen. 3 CD'er/downloads plus en bog (9-13 år)

  328,00 kr
  NYHED! - Introduktionsrabat.
  Tre CD'er/downloads inklusive bog. Mentaltræning ved sengetid lokker de fodbold interesserede drenge og piger i seng til tiden og får dem til at sove trygt hele natten. Læs mere ...

 2. Du er den bedste. coveret

  Du er vidunderlig. 4 dobbelt download plus bog (3 - 7 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  Selvværd, selvtillid og/eller sovehjælp. Både som dag og godnatuggaver i et produkt. Ekstra virkninger: Modvirker angst og trods. Accept af andres og egne fejl. I nuslingetræet er dit barn hovedpersonen i disse helt skønne historier ...

 3. Glad i skolen. coveret

  Glæde og succes i skolen (7-12 år)

  328,00 kr

  Download:

  248,00 kr

  CD: 288,00 kr

  Til børn der ikke kan eller ikke vil falde i søvn er "Du er noget særligt" en rigtig god løsning. God nat og sov godt. Fred og ro når dit barn skal i seng.

 4. Du er god nok. coveret

  De Frække Trolde Bog/CD/download (3 - 7 år)

  128,00 kr

  "Historier der virker" løser børns søvnproblemer og opbygger selvværdet. Børn får her en god hjælp til at dække deres søvnbehov. Dit barn vil opfatte det som gode historier men ...

 5. Du er god nok. coveret

  De Frække Trolde - Frækkere end tilladt Bog/CD/download (3 - 7 år)

  128,00 kr

  "Historier der virker" løser børns søvnproblemer og opbygger selvværdet. Børn får her en god hjælp til at dække deres søvnbehov. Dit barn vil opfatte det som gode historier men ...

 6. Du er god nok. coveret

  De Frække Trolde 2 Bøger/CD'er/download (3 - 7 år)

  198,00 kr

  "Historier der virker" løser børns søvnproblemer og opbygger selvværdet. Børn får her en god hjælp til at dække deres søvnbehov. Dit barn vil opfatte det som gode historier men ...

 7. Du er fantastisk. coveret

  Du er sej. 4 CD'er/downloads + en bog (8-12 år)

  688,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  NYHED! - Introduktionsrabat.
  Sov godt trygt og dybt. Styrk selvværd, selvtillid og mod. Forebyg samtidigt angst. Lær at acceptere egne og andres fejl. Skab glæde, positivitet og handlekraft. Dette er bedste produkt til denne aldersgruppe.

 8. Du er den bedste. coveret

  Du er elsket. 4 CD'er/download plus bog (3 - 7 år)

  688,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 418,00 kr
  NYHED!
  Selvværd, selvtillid og/eller sovehjælp. Ekstra virkninger: Modvirker stædighed og negativitet. Lærer dit barn at styre vrede og få dit barn til at acceptere andres og egne fejl. I nuslingetræet er dit barn hovedpersonen i disse helt nye dejlige historier ...

 9. Du er fantastisk. coveret

  Du kan - Du tør - Du vil. 4 CD'er/downloads + en bog (8-12 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  NYHED! - Introduktionsrabat.
  Sov godt trygt og dybt. Styrk selvværd, selvtillid og mod. Forebyg samtidigt angst. Lær at acceptere egne og andres fejl. Skab glæde, positivitet og handlekraft. Dette er bedste produkt til denne aldersgruppe.

 10. Du er helt unik. coveret

  Du er helt unik 4 CD'er/downloads inklusive bog (5 - 9 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 398,00 kr
  NYHED!
  Ro og glæde til sengetid. Styrk samtidig selvværd og selvtillid. I sommerfugledalen er dit barn hovedpersonen i disse nye historier ...

 11. Du er fantastisk. coveret

  Du er fantastisk. 4 CD'er/downloads + en bog (8-12 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  Send dit barn trygt og godt til drømmeland og forebyg samtidig mobning, stop jalousi, skab glæde og trivsel. I et Harry Potter lignende troldmands univers på planeten Saturn er dit barn hovedpersonen i disse rigtig spændende historier.

 12. Du er den bedste. coveret

  Du er den bedste. 4 CD'er/download plus bog (3 - 7 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  Få dit barn til at smile hele vejen til drømmeland. Styrk samtidigt selvværd og selvtillid. I nuslingetræet er dit barn hovedpersonen i disse dejlige historier ...

 13. Selvværd og sovehjælp. coveret

  Sov rigtig godt. Rabatpakke 4 Dobbelte CD'er/downloads (3-7 år) og (8-12 år) plus gratis bøger

  918,00 kr

  Download:

  548,00 kr

  CD: 648,00 kr
  Rabatpakken styrker selvsikkerheden, selvværdet, glæden og skaber harmoni og balance til dine børn, mens dine børn sover. Løs søvnproblemer og lad samtidig dine børn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

 14. Ekstra trivsel. coveret

  Sov godt. 5 CD'er/downloads (3-7 år) og (8-12 år) plus gratis bøger

  918,00 kr

  Download:

  548,00 kr

  CD: 648,00 kr
  En gave til sengetid for alle drenge og piger: Mere selvværd og selvtillid til dine børn mens børnene sover.

 15. Glade børn rabatpakke. coveret

  Glade børn sover godt rabatpakke. 2 Dobbelte CD'er/downloads (3-7 år) og (8-12 år) plus gratis bøger

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  "Glade børn sover godt" rabatpakken sender dine børn til drømmeland med et smil om munden.

 16. Selvværd og glæde. coveret

  Sov godt. Rabatpakke 2 Dobbelte CD'er/downloads (3-7 år) og (8-12 år) plus gratis bøger

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  Dine børn oplever det som historier, som de vil elske at høre. Til slut tales børnene i søvn, samtidig med at den blide baggrundsmusik toner ud. Ekstra selvværd og selvtillid mens de sover er noget af det bedste, du kan gøre for dine børn.

 17. Selvværd og selvtillid. coveret

  God nat. Rabatpakke: 2 dobbelt CD'er (8 - 12 år) plus gratis bøger

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  "God nat og sov godt". Nu er det slut med sengetidsproblemer og som et ekstra plus styrkes dit barns selvværd mens det sover.

 18. Godnat og sov godt. Rabatpakke: 2 Dobbelte CD'er/downloads (8-12 år) plus gratis bøger

  Godnat og sov godt. Rabatpakke: 2 Dobbelte CD'er/downloads (8-12 år) plus gratis bøger

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  Mange børn får ikke dækket deres søvnbehov. Løs problemet her. Forkæl hele familien med historier der virker. Du drømmer ikke om, hvor godt de virker.

 19. Selvværd og selvtillid til børn. coveret

  Sov sødt og godt. Rabatpakke 2 Dobbelte CD'er/downloads (3 - 7 år) plus gratis bøger

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  "Sov sødt og godt" får dit barn til at bede om at komme i seng om aftenen. Mens dit barn sover, styrkes dit barns selvværd og selvtillid. Alle børn elsker disse "historier".

 20. Du er noget helt specielt.coveret

  Sov godt. Rabatpakke 2 Dobbelte CD'er/downloads (3-7 år) og (8-12 år) plus gratis bøger

  388,00 kr
  Drømmer du om at lægge et glad barn i seng? Slut med dårlige puttesituationer. Skab glæde og tryghed. Lad dit barn gå glad i seng. Køb her pakketilbud med tre CD'er til knap to CD'ers pris.

 21. Du er helt rigtig. coveret

  Du er helt rigtig. Dobbelt CD/downloads plus bog (8 - 12 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  En supergave til sengetid for alle drenge og piger: Mere selvværd og selvtillid til dit barn, mens dit barn sover.

 22. Du er helt perfekt. coveret

  Du er helt perfekt. Dobbelt CD/downloads plus bog (8 - 12 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  Oplev sengetid helt uden bøvl. Glade børn går glad i seng med denne dobbelt CD. Og de vågner glade, friske og samarbejdsvillige om morgenen.

 23. Du kan. coveret

  Du kan - Dobbelt CD/download plus bog (8-12 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  Større børn får ofte ikke dækket deres søvnbehov, fordi de ikke vil i seng om aftenen - løs problemerne nu....

 24. Du er noget særligt . coveret

  Du er noget særligt - dobbelt CD/download plus bog (8 - 12 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  Til børn der ikke kan eller ikke vil falde i søvn er "Du er noget særligt" en rigtig god løsning. God nat og sov godt. Fred og ro når dit barn skal i seng.

 25. Du er super sød. coveret

  Du er super sød. Dobbelt CD/downloads plus bog (3 - 7 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  Få dit barn til at bede om at komme i seng. Slut med søvnproblemer. Lad dit barn vågne frisk næste morgen med ekstra trivsel og glæde.

 26. Du er bare dejlig. coveret

  Du er bare dejlig. Dobbelt CD/downloads + bog (3 - 7 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  Er dit barn mellem 3 og 7 år? Har du nogen som helst problemer med at få dit barn til at gå i seng om aftenen? Så har du fundet løsningen her.

 27. Du er god nok. coveret

  Du er god nok -Dobbelt CD/download plus bog (3 - 7 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  "Historier der virker" løser børns søvnproblemer og opbygger selvværdet. Børn får her en god hjælp til at dække deres søvnbehov. Dit barn vil opfatte det som gode historier men ...

 28. Du er noget helt specielt. coveret

  Du er noget helt specielt - Dobbelt CD/download plus bog (3 - 7 år)

  Download:

  198,00 kr

  CD: 228,00 kr
  Slut med søvnproblemer. Lad dit barn vågne frisk næste morgen med ekstra trivsel og glæde.

per side