1368

Sov godt med afspænding og visualisering

Afspænding og visualisering løser søvnproblemer

Derfor virker afspænding og visualisering

Alle produkterne til såvel børn som voksne starter med en afspænding. Afspændingen får hjernen til at skifte til Alfa bølger med en frekvens fra 8 til 12 hertz - en tilstand der ligger mellem vågen og drøm.
 
EEg
 

Musikken

Baggrundsmusikken er specialkomponeret. Den er ikke nogen bestemt genre, men kan bedst sammenlignes med filmmusik. Den er komponeret af Kenneth Plon, der har mere end 20 års erfaring med at komponere musik til afspænding. Musikken bliver hen mod slutningen mere og mere stille og mere og mere dæmpet og leder til slut direkte ind i drømmen.

Carsten Sommerskov og Kenneth Plon har arbejdet sammen om disse produkter siden år 2000.
 
Mand drømmer til musik
 

Produkter for voksne

En del af produkterne for voksne findes i to versioner. En dagversion hvor afspændingen er lidt kortere og hvor musikken ikke slutter med at lede ind i drømme. Carsten Sommerskovs stemme "vækker" dig også til sidst.

"Godnat versionen" slutter med at Carsten Sommerskov taler dig direkte ind i drømme understøttet af musikken. Meningen er at disse produkter kan bruges som et alternativ til godnatlæsning. Nyere forskning tyder på at vi kan tilegne os færdigheder og indlæring i løbet af natten. Fordelen ved disse produkter er lige til at få øje på. Du sover dybere, du drømmer positive drømme, og du påvirker dig selv til noget, du gerne vil opnå. Den indledende afspænding er ikke så dyb, så du har en større chance for at høre den første del af produktet.
 
Mand der ikke kan sove

Grillkyllig og tanker der myldrer

Du kender det sikkert godt. Du ligger og vender og drejer dig i sengen som en anden grillkylling. Tankerne myldrer ud og ind ad sidespor og små problemer bliver enorme. Det gælder ikke kun for voksne. Børn udtrykker det bare på en anden måde f.eks. som angst ved sengetid. Alle disse sovehjælpsprodukter virker ud over det rent fysiologiske på hjernens svingninger også ved at optage tankerne med noget mere konstruktivt.
 

Produkter for børn.

Produkterne for børn indledes med en væsentlig kortere afspænding. Ellers bliver børnene for utålmodige. Afspændingen er heller ikke så dyb for børnene skulle gerne opleve lidt af den efterfølgende historie. Den skal nok virke selv om de falder i søvn, men hvis de kan huske noget af det næste morgen bliver de meget lettere at få i seng til tiden fordi det er så dejligt at flade i søvn til al den ros.

Til slut i godnathistorierne taler Carsten Sommerskovs rolige stemme dit barn direkte ind i drømmeland og Kenneth Plons blide musik bliver mere og mere dæmpet mens carstens stemme til sidst hvisker dit barn i søvn.
 
Hjernen
 

En forklaring for de lidt nørdede

Carsten Sommerskov konstaterede tilbage i starten af 1980'erne at mange kursister faldt i søvn når han lavede kurser hvor deltagerne skulle visualisere efter de havde gennemgået en afspænding. Han konstaterede at det i væsentlig grad skyldtes at afspændingen startede nedefra og gik op gennem kroppen. Jo højere op, jo flere faldt i søvn. En anden væsentlig faktor var at underviseren (ham selv) brugte ord fra følesansen. f.eks. nu skal du mærke dine underben ... dine underben bliver bløde ... varme og afslappede.

Han konstaterede også at de færreste mennesker rent faktisk primært er kinestetiske, det vil sige at de primært ikke oplever med følesansen. Det var en væsentlig grund til at de faldt i søvn - de kunne simpelt hen ikke forestille sig det, der blev sagt særligt tydeligt - rent bevidst, men ubevidst reagerede kroppen ved at slå fra og falde i søvn. Og endnu en grund: Følesansen, altså hastigheden i nervebanerne er utrolig langsom ca. 1 meter pr. sekund mod lydens hastighed 343 meter pr. sekund og lysets hastighed 300.000 km. pr sekund. Det betyder at det ubevidst føles utroligt langsomt. Alt dette er udnyttet i "Sov godt".

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.